Zakenreizen opnieuw in de lift

October 05, 2021

Sinds midden augustus stelt Brussels Airlines een lichte toename vast in zakenreizen vanuit België. Met een wekelijkse stijging van het aantal boekingen van 30 tot 40%, verwacht de luchtvaartmaatschappij per maand ongeveer 28.000 zakenreizigers vanuit Brussel te vervoeren. Terwijl zakenreizigers normaal twee tot drie weken op voorhand boeken, heeft de trend van de last minute boekingen sinds het begin van de coronaviruscrisis het boekingstijdstip gewijzigd naar slechts twee tot drie dagen voor hun reisdatum.

 

Toenemende vraag naar zakenreizen

Sommige sectoren hervatten hun zakenreizen sneller dan andere. De eerste sectoren die hun zakenreizen weer oppakken zijn de Europese en andere politieke instellingen, universiteiten en de maritieme sector, gevolgd door de automobielindustrie, internationale bouwbedrijven en producenten van bouwmaterialen. Ook NGO's en verzekeringsmaatschappijen die repatriëringen uitvoeren, vertegenwoordigen een belangrijk deel van de corporate klanten van Brussels Airlines.

Hoewel veel multinationals nog steeds een (gedeeltelijk) thuiswerkbeleid hanteren, verwacht de luchtvaartmaatschappij dat haar belangrijkste corporate klanten vanaf oktober hun reisbeleid zullen versoepelen.

 

Populaire zakelijke bestemmingen

De belangrijkste bestemmingen voor zakenreizigers zijn op dit moment voornamelijk Europese bestemmingen zoals Italië (Milaan), Slovenië (door het EU-voorzitterschap), Denemarken (Kopenhagen), Tsjechië (Praag), Duitsland (Berlijn), Oostenrijk (Wenen), Zwitserland (Genève) , Spanje (Madrid & Barcelona) & Portugal (Lissabon).

Met de versoepeling van de inreisbeperkingen die werden opgelegd door de Amerikaanse regering, waardoor volledig gevaccineerde EU-passagiers terug vlot de VS kunnen binnenkomen, verwacht Brussels Airlines een stijgende vraag naar zakenreizen naar de Verenigde Staten. In de eerste 24 uur na de aankondiging van het einde van het inreisverbod noteerde Brussels Airlines een stijging in de boekingen van 180%. De Belgische luchtvaartmaatschappij zal tijdens het winterseizoen 4 wekelijkse vluchten naar New York JFK aanbieden.