Toename van First Class Boekingen in Zakenreizen

October 24, 2023

Na de pandemie is er een onverwachte trend zichtbaar: het aantal boekingen voor First Class en Business Class neemt toe, terwijl er minder Economy Class-tickets worden geboekt door bedrijven, volgens een artikel in forbes.com.au.

Delta Air Lines geeft aan dat de inkomsten uit hun premium klassen dit jaar naar verwachting 35% van de recordomzet van 19 miljard Amerikaanse dollar zullen uitmaken.

Gegevens van Flight Centre, tonen aan dat de boekingen voor First Class met 107% zijn gestegen en voor Business Class met 26%, in vergelijking met de tweede helft van 2022 tot de eerste helft van 2023.

Daarentegen zijn de boekingen voor Premium Economy met 41% gedaald en die voor Economy Class met 20% voor dezelfde periode.

Aangezien luchtvaartmaatschappijen de stoelgrootte, beenruimte en persoonlijke ruimte in Economy Class tot een absoluut minimum hebben teruggebracht, is de enige manier om de omzet te verhogen het aanbrengen van luxe verbeteringen in First en Business Class om zo meer vermogende klanten aan te trekken.

Het gerespecteerde financiële tijdschrift ft.com meldt dat Lufthansa de sterkste vraag dit jaar heeft gezien voor hun premium cabines en dat vakantiereizigers bijna volledig de tragere terugkeer van zakelijke boekingen hebben gecompenseerd. Carsten Spohr, de CEO van Lufthansa, verwacht een permanente verschuiving naar vakantiegangers die Business en First Class-stoelen vullen.

Vóór de pandemie was er een afname in de vraag naar First Class, wat veel luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air New Zealand, American Airlines en Malaysia Airlines, ertoe bracht om First Class op te geven. Anderen begonnen met het plannen van het verwijderen van First Class-cabines bij de volgende renovatie. 

Nu hebben sommige maatschappijen, zoals Cathay Pacific, hun First Class-cabines weer in gebruik genomen.

Image_URL: https://www.uniglobe.be/content/iStock-1166093506-20231024093429_blog.jpg

https://www.uniglobe.be/content/iStock-1166093506-20231024093429_blog.jpg