Milieuvriendelijk en zonder stress met de nachttrein naar Praag of Barcelona

June 28, 2022

De nieuwe in 2021 opgerichte Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper wil het reizen met de nachttrein terug op de kaart te zetten. De oprichters zijn echte treinliefhebbers en zien tal van voordelen. Reizen via het spoor biedt een milieuvriendelijk alternatief voor de korte afstandsvluchten. Bovendien is het een van de meest ontspannende manieren om zich te verplaatsen.

Momenteel staan er twee grote routes gepland. De eerste nachttrein van European Sleeper moet van Brussel via Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam naar Hannover, Berlijn, Dresden, Bad Schandau naar Praag rijden. De voorbereidingen voor die route zijn in volle gang, maar het blijkt niet mogelijk om de nieuwe nachttrein al in de zomer van 2022 te starten, zoals eerder aangekondigd.

Verder is er een plan ingediend om van Amsterdam Centraal via Den Haag HS, Rotterdam Centraal en Roosendaal naar Barcelona te reizen met de nachttrein. Het is de bedoeling om vanaf 10 december 2023 te starten, of eerder als dat mogelijk is. De frequentie van de nieuwe treindienst is bij aanvang 3 keer per week, maar zal afhankelijk van de noden nog uitgebreid worden.

De ‘Good Night Train’ zal diverse tussenstops maken in Nederland, België en Frankrijk vooraleer in Barcelona te arriveren.

De trein zou vertrekken om 17.50 uur in Amsterdam Centraal en om 11.20 uur de volgende dag aankomen in Barcelona Sants. Andersom zou de trein om 18.40 uur vertrekken in Barcelona Sants om de dag daarna om 12.10 uur in Amsterdam Centraal aan te komen.