Lonely Planet's Topbestemmingen voor 2024: Een Wereld aan Reisinspiratie

November 08, 2023

Lonely Planet heeft zijn topbestemmingen voor 2024 bekendgemaakt, onderverdeeld in vijf categorieën. Voor landen staat Mongolië bovenaan, gevolgd door India en Marokko. De Westelijke Balkans’ Trans Dinarica Fietsroute, Kangaroo Island in Zuid-Australië en Donegal in Ierland zijn de top drie regio's. Nairobi, Kenia; Parijs, Frankrijk; en Montreal, Canada, voeren de lijst aan van steden. Voor duurzame reizen zijn Spanje, Patagonië in Argentinië en Chili, en Groenland de topkeuzes. In de categorie waarde zijn de Midwest van de VS, Polen en Nicaragua aanbevolen als meest betaalbare bestemmingen.

Lonely Planet, een toonaangevende reispublicatie, heeft haar lijst met topbestemmingen voor 2024 gepresenteerd, opgedeeld in vijf boeiende categorieën.

Landen
1. Mongolië: Gekozen vanwege de uitgestrekte open ruimtes, avontuurlijke activiteiten en unieke culinaire en muzikale cultuur. Mongolië staat bekend om zijn lage bevolkingsdichtheid en heeft onlangs de toegangsvoorwaarden voor internationale reizigers versoepeld.
2. India: Met zijn diverse landschappen en culturen, en trekpleisters zoals het Gadisar-meer in Rajasthan, blijft India een topbestemming voor wereldreizigers.
3. Marokko: Beroemd om zijn kleurrijke steden en historische bezienswaardigheden zoals de Bab Bou Jeloud-poort in Fez, blijft Marokko een fascinerende bestemming.

Regio's
1. Westelijke Balkans’ Trans Dinarica Fietsroute: Deze nieuwe fietsroute, die in 2024 opent, loopt door verschillende landen in de Westelijke Balkan, waaronder Macedonië.
2. Kangaroo Island, Zuid-Australië: Bekend om zijn rijke natuur en attracties zoals Flinders Chase National Park.
3. Donegal, Ierland: Met Europa's hoogste zeekliffen en uitgestrekte ongerepte kustwandelpaden.

Steden
1. Nairobi, Kenia: Gewaardeerd om zijn unieke ritmes, indrukwekkende reeks van lokaal geïnspireerde restaurants en een gestage rotatie van kunst- en cultuurpodia.
2. Parijs, Frankrijk: In 2024 de gaststad voor de Zomerspelen en Paralympische Spelen.
3. Montreal, Canada: Quebec's grootste stad staat bekend om zijn herfstkleuren en levendige cultuur.

Duurzaamheid
1. Spanje: Geprezen voor de inspanningen om hernieuwbare energie uit te breiden en toerisme naar opkomende bestemmingen te stimuleren.
2. Patagonië, Argentinië en Chili: Bekend om spectaculaire natuurlijke schoonheid, waaronder het Torres del Paine National Park.
3. Groenland: Onderscheidt zich met zijn 'wilde schoonheid' en inspanningen voor duurzaam toerisme.

Prijs-kwaliteit
1. De Midwest, VS: Biedt een betaalbare ervaring met een rijke cultuur en gastronomie in steden als Chicago, Milwaukee en Detroit.
2. Polen: Biedt een betaalbare, maar rijke culturele ervaring, met hoogtepunten zoals de Sint-Mariabasiliek in Krakau.
3. Nicaragua: Bekend om zijn Spaanse koloniale architectuur en betaalbare toeristische ervaringen.

 

Categories:vakantiereizen